Naše webové stránky používajú súbory cookie, aby zlepšili zážitok, ktorý vám poskytujeme. Pokračovaním v používaní našej webstránky súhlasíte s používaním súborov cookie. Vyhlásenie o ochrane osobných údajov. Súhlasím
Produkty Menu

Top línia EÚ

Fogfehérítés házilag - kíméletes módszerek az egészséges fogakért

Napjainkban egyre nagyobb szerepet kapnak a külsőségek, hiszen az élet rengeteg területéről hallunk olyan eseteket, miszerint egy állásinterjún, vagy egy randin több esélye van annak jobban szerepelni, akinek szép, fehér és egészséges fogai vannak. Így aki nem tud százezreket költeni a Hollywoodban oly népszerű porcelán fogakra, az megpróbálhatja a fogfehérítést házilag is, természetes alapanyagokkal.

Citrom és szódabikarbóna

A fogfehérítés házilag fél citrom levével és néhány kiskanál szódabikarbóna keverékével csupán 2-3 percig tart, viszont fontos azt figyelembe venni, hogy túl gyakori használat esetén károsodhat a fogzománc, így ezt hetente 1-2 alkalommal érdemes használni, s az eredmény néhány hét alatt már észrevehető.

Eper

Az eperben természetesen előforduló hidrogén-peroxid található, mely segíti kifehéríteni a fogakat, de mivel az eper savas, így ezt sem szabad túl gyakran használni, nehogy kárt tegyünk a fogzománcban. Így a fogfehérítés házilag ezzel a módszerrel csak annyit takar, hogy néhány szem epret villával összepürésítünk, majd ezzel mosunk fogat néhány percig, majd jól leöblítjük.

Kókuszolaj

A fogfehérítés házilag történhet igen egyszerűen is egy jó nagy kortynyi kókuszolajjal, mellyel 15 percig érdemes öblögetni. A kókuszolajban található rengeteg értékes tápanyagnak köszönhetően így nemcsak a fogak lesznek fehérebbek és egészségesebbek, de az egész szájhigiéniára is jó hatással van, hiszen antibakteriális összetevői segítik a szájban lévő kórokozók elpusztítását is.

Étrend

A fogfehérítés házilag nem feltétlenül csak valamilyen helyileg felhelyezhető vagy használható módszert vagy pasztát jelent, hanem fontos azt is kihangsúlyozni, hogy a megfelelő mennyiségű értékes tápanyag fogyasztás nagyban hozzájárul az egész száj higiéniájának megőrzésére. Emiatt érdemes rengeteg friss zöldséget, tojást, halat, húst és desszertnek például gyümölcsöt fogyasztani, hiszen ezek belsőleg hatnak a szervezetre, így még tovább lehet megőrizni a fogak épségét és fehérségét.

Štítky priložené k obsahu: fogfehérítés otthon fogfehérítés